Fysiotherapie Hoogveld is een praktijk voor fysiotherapie en manuele therapie in het hart van de nieuwbouwwijk Hoogveld in Sittard. De praktijk is gemakkelijk te vinden aan het grote driehoekige Vitruviusplein in Hoogveld. Daarnaast kunt u bij ons ook terecht voor acupunctuur en Tai Chi.

In 2001 werd de praktijk  gestart door Mariëlse van Cruchten en Pascal Smits. Sinds de start is de praktijk meegegroeid met de wijk. In 2014 is onze nieuwbouw feestelijk in gebruik genomen. Wij hebben een oefenruimte voor actieve oefeningen en functionele trainingen en revalidatie (bijvoorbeeld na een operatie). De praktijk en het toilet zijn goed toegankelijk  voor rolstoelgebruikers

Heeft u klachten aan uw bewegingsapparaat? We vinden het belangrijk dat u zo snel mogelijk geholpen wordt.

We hebben geen wachtlijst. Maak daarom direct een afspraak

Vanwege Covid hanteren wij andere huisregels: 

Enkele regels op een rij:

*houd zoveel mogelijk 1,5 m afstand van andere patiënten
*wacht buiten als u ziet dat er nog mensen binnen zijn
*kom maximaal 5 minuten voor uw afspraak naar de praktijk
*neem uw eigen grote badhanddoek mee
*ga zoveel mogelijk thuis naar het toilet
*was uw handen voor uw bezoek aan de praktijk en weer bij thuiskomst
*Wij zullen mondkapjes dragen om de verspreiding van aerosolen zo veel mogelijk te beperken. Als u over een mondkapje beschikt mag u dit vrijwillig zeker dragen.
*blijf thuis bij klachten van verkoudheid, koorts e.d.
*hoest en nies in uw elleboog
*gebruik papieren zakdoekjes

Blijf gezond en hopelijk tot snel.

Pascal, Mariëlse, Bart

Direct naar de fysiotherapeut

Zonder verwijzing naar de fysiotherapeut

Verwijzing niet nodig voor fysiotherapie

Heb je een aandoening, een klacht of een blessure waarmee een fysiotherapeut je misschien kan helpen? In de meeste gevallen hoef je dan niet eerst naar je (huis)arts. Je kunt meteen contact opnemen met een fysiotherapeut. Soms heb je wel een verwijzing nodig, bijvoorbeeld als je naar een fysiotherapeut gaat voor een aandoening die op de ‘chronische lijst’ staat. Deze lijst is opgesteld door de overheid. Op de lijst staan chronische aandoeningen (bijvoorbeeld Artrose) die vergoed worden vanuit de basisverzekering. Ook voor jongeren onder de 18 jaar wordt veel vergoed vanuit de basisverzekering. Zie voor meer informatie op: vergoeding vanuit de basisverzekering In de poliswaarden van je zorgverzekeraar kun je terugvinden of je een verwijzing nodig hebt van je huisarts of medisch specialist. Als je twijfelt, kun bij je fysiotherapeut terecht voor advies. 

Persoonlijk contact versnelt het herstelproces

Om uw klachten zo efficiënt mogelijk te behandelen, is het belangrijk dat u zo goed mogelijk aangeeft wat uw klachten precies zijn.

Fysiotherapie Hoogveld in Sittard neemt alle tijd om u de aandacht te geven die u nodig heeft. Wij kijken daarbij niet alleen naar de plaats waar u pijn heeft, maar ook naar de mogelijke oorzaken.

Disclaimer

Deze website is met de grootste zorg samengesteld, er kunnen echter geen rechten aan ontleend worden!